• Iniminiyoga Slider Image 01
  • Iniminiyoga Slider Image 02
  • Iniminiyoga Slider Image 03
  • Iniminiyoga Slider Image 04
Welkom op www.iniminiyoga.be
Elien Lecoutere - Kinderyogadocente

Kinderyoga is een combinatie van yoga en spel waarin plezier voorop staat. Iedere les heeft een thema. Kinderyoga geeft de kinderen kracht, balans en is goed voor het verbeteren van de lichaamshouding.

Bij kinderyoga worden kinderen zich bewuster van zichzelf, hun lichaam, emoties en omgeving. Het is belangrijk dat ze vertrouwen in zichzelf hebben.

Kinderyoga brengt innerlijke rust, zelfvertrouwen en het zelfbewustzijn wordt vergroot. Ze leren om naar binnen te gaan, zich te ontspannen, zich te concentreren en aanwezig te zijn zonder zich te verliezen in de prikkels om hen heen.

In een kinderyogales worden yoga- en ademoefeningen gecombineerd met spel, beweging en ontspanning, met massage en aanraking, met ritme en zingen. In een veilige, ongedwongen sfeer gaan we spelenderwijs samen op avontuur, waarbij de yogahoudingen zorgen voor het opladen en afvoeren van overtollige energie, zodat er balans ontstaat tussen spanning en ontspanning. Onze samenleving kent veel stress en een veelvoud aan prikkels. Yoga ontlaadt nerveuze energie die veroorzaakt wordt door te veel prikkels. Het versterkt een gezonde ademhaling en laat hierdoor de vitaliteit toenemen.

Aanbod
Iniminiyoga Individuele Yoga
Baby yoga

Ik werk volgens het programma "ontspanning en plezier voor 2", wat een combinatie is van yoga-oefeningen, baby-gym en massage. De oefeningen zijn gericht op baby's vanaf 3 maand tot ongeveer 15 maand.

Iniminiyoga Gezamenlijke Yoga
Kinderyoga

Kinderyoga is een combinatie van yoga en spel waarin plezier voorop staat. Iedere les heeft een thema. Kinderyoga geeft de kinderen kracht, balans en is goed voor het verbeteren van de lichaamshouding.

Iniminiyoga Individuele Yoga
Zwangerschapsmassage

Iniminiyoga Gezamenlijke Yoga
Zwangerschapsyoga

Yoga is goed voor jou, maar yoga tijdens de zwangerschap is ook nog eens goed voor jouw baby! Zwangerschapsyoga is een heerlijk moment waarin je bewust leert omgaan met je lichamelijke, emotionele, mentale én spirituele veranderingen.

Iniminiyoga Individuele Yoga
Fertiliteitsyoga

Als zwanger worden niet meteen lukt dan kan yoga dat duwtje in de rug zijn richting jullie wondertje!.

Elien Lecouter

Mijn naam is Elien Lecoutere, 30 jaar en mama van 3 kids, 1 pleegzoontje en 2 eigen dochters (Femi en Nanou). Ik werkte hiervoor 10 jaar als opvoedster in de bijzondere jeugdzorg en bij kinderen met een meervoudige handicap. Nu gaat al mijn aandacht volledig naar het geven van yoga.

Ik volgde een basis opleiding yoga filsofie aan de universiteit van Oxford, waar ik slaagde met onderscheiding. Ik heb bijkomende opleidingen gevolgd zoals de opleiding "kinderyoga" van Helen Puperhart in Almere (Nederland), baby-yoga, kleuteryoga, mindfull opvoeden, fertiliteitsyoga (Nederland en België) en zwangerschapsyoga in Drenthe (Nederland) en zwangerschapsmassage.

Elien Lecoutere Diploma Universiteit Oxford

Elien Lecoutere
  Kinderyogadocente